søndag 14. november 2010

Salama!


I dag har det vært en relativt rolig dag, vi har i grunn bare slappet av kost oss. Det har vært over 30 grader, så vi tok like så godt en tur til et hotell like ved og hev oss uti bassenget. Dette trodde vi forsåvidt skulle bli suuper deilig - ikke visste vi at det var ISKALDT! (til å begynne med..). Etter en dukkert gikk det fort over til å bli avkjølende og når vi kom på land var det knappe fem minutter på hver side (medium stekt) før vi måtte uti igjen.

Det lille, men koselige bassenget:)

Mariel og Ida som så smått er begynt og bli vant med vannet

Vi har vært en del ganger rundt i gatene i dag, og det er en opplevelse i seg selv. Nedover gatene finner du mange små boder med hver sin spesialitet, det være seg for eksempel nystekt mat, smykker, skotøy og diverse annet. Over alt blir vi også stoppet av mennesker som vil selge noe i håp om å få noen ekstra kroner til livets opphold. Vi har fått beskjed om at barna som bor her har ulike tilbud, så ingen av dem skal ha det "vondt" i den forstand. Det er likevel vanskelig når det kommer små barn (gjerne utsendt av sine foreldre som ønsker litt ekstra).... Kanskje en mor som spør etter mat og peker på sitt nyfødte barn på armen..

En av gatene

Hege og Mariel

Mariel klarte for øvrig ikke å holde seg i dag, så hun kjøpte et brød til en liten sliten gutt. Dette endte med at når vi gikk videre nedover gatene kom det en hel gjeng med barn etter oss.. Ryktene sprer seg med andre ord fort - derfor har vi for eksempel fått beskjed om å være til tilbakeholden. Menneskene er for øvrig utrolig hyggelige og hjelpsomme, de er ikke redd for å slå av en prat (det være seg blanding av engelsk, fransk, gassisk og tegnspråk). Ida skulle for eksempel kjøpe seg en ny mobil og da var det fire stykker som skulle hjelpe og innen hun hadde kjøpt mobilen hadde alle prøvd den...

Nå har vi akkurat smakt på gassisk pizza, noe som kan synes å være en blanding av godt og vondt.  Jevnt over så var den vel i grunn ikke så verst, men vi endte opp med vegetar pizza, da vi er litt skeptisk til kjøtt. Pizzaen tok vi imidlertidig med oss hjem og vi stod ikke i ro et sekund da vi så at myggen begynte å sverme rundt oss. Dere skulle for øvrig vært flue på veggen da vi bestilte pizza. På denne pizzaen var det nemlig sopp og dette ville ikke Ida og Hege ha. Mariel prøvde dermed og forklare på engelsk at vi ikke ville ha dette på og når det så ut for at mannen ikke skjønte hva hun mente utbrøt Hege: "No champions". Dette skal vi love deg at ble en god latter både for oss og han mannen. Mariel prøvde imidlertidig og ro det litt inn igjen og fortalte alle der at "we are just losers" - de må nå ha mat de også!


                                                           RESTAURANT - PIZZERIA
Ps: Vi anbefaler alle å prøve Pousse-pousse! Dette er en opplevelse i seg selv - utrolig artig:) Det er ikke som taxi i Norge - her står de nemlig bokstavelig talt utenfor og venter på deg uten å vite om du i det hele trenger det.


Mariel sitter i en såkalt Pousse-pousse

Vi setter forresten stor pris på kommentarene deres! Grasias (som Mariel går rundt her og sier..)



5 kommentarer:

  1. Heisann jenter :)
    Flott å lese bloggen deres,flotte bilder og en god latter på deres bekostning..herligt :)
    Koze dere masse :)
    Glad i deg Hegen vår :)
    Stor klem fra tante E

    SvarSlett
  2. Endelig var du der igjen...datter uten minibank kort. prøver å ordne noe på mandag vi slik at mariel får inn noe penger . men det går nok noen dager før hun har de på kortet. Flotte bilder dere legger ut. Her er det kaldt og surt ute. Men du snille datter Hege-Katrin.. vi lurte litt på dette med klokken og hva er det i tidsforskjell. Det ser ihvertfall ut som dere storkoser dere og det er flott. Må dere alle 4 ha lykke til med arbeidsdagen i morgen. Det blir nok spennende. LYKKE TIL. Hilsen Hege-Katrin sin mamma og alle andre her.

    SvarSlett
  3. vi leser blogg, humrer og ler. hilsen mamma til Maiel og Tor Olav.

    SvarSlett
  4. Du er så fantastisk Hege! :D
    min lille sopp!

    SvarSlett