torsdag 18. november 2010

Første dagen på sykehuset!

Da har vi hatt vår første dag på sykehuset. Dr Harison var ikke til stede i dag så vi fulgte en annen lege. Vi begynte med legevisitten som varte i ca 3 timer, noe som skyldes at det var 1 lege på ca 43 pasienter. Her var alt fra krokodillebitt, keisersnitt, trafikkulykker til en mann som hadde fått fingen avbitt av sin kone (Kulturforskjell?). Pasientene låg 4 sammen bak ett forheng, og ca 16 pasienter i hver stue. Også her, som i Norge, er korridorpasienter et kjent fenomen. En av de største forskjellene vi la merke til var antall pårørende som var hos pasientene. Hele familien tar seg av pasienten.



På slutten av vakten fikk vi være på operasjonssalen og vi fikk sett på nært hold da kirugene fjernet ett bryst pga en tumor. Kirurgene var kjempe imøtekommende og vi fikk svar og forklaringer på alt vi lurte på. Vi fikk ta bilder og vandre mellom to operasjoner om vi ønsket det.


"Marienn Kristine, Idah og Hedge"




Vi gjenkjent mye av utstyret som vi bruker i Norge bare at her var det fra en annen "tidsalder".
















I dag har vært vårt første møte med tropisk regn, uten forvarsel. Ikke akkurat til å unngå da slusene åpnet seg. Man kan ikke kalle det duskregn lizm! Skulle nesten tro vi bodde i en blikkboks og ikke et murhus. BØNDENE ER GLAD, VI ER BLEIK!




I går kveld stiftet vi bekjentskap med vår nye leieboer, Leif Inge. Han og alle barna hans bor på kjøkkenet. Det er ikke så lett å bli kjent med han da han løper veldig fort.

Da Leif Inge er tidvis ganske sjenert ble det et portrett denne gangen.

Når skomringen kommer skjerpes alle sanser. Da sitter det plustelig 4 paranoide som slår vilt rundt seg ved den minste bevegelse. Finmarkingen er satt på saken, da hun synes å ha best erfaring på dette området.








Kristine har btw fått igjen sin etterlengte koffert! Hun ville ikke slippe taket på den før den var trygt innelåst på rommet sitt.









PS: Alle gratulerer mammen til Hege, May Britt, med vel overstått bursdag! Hurra!


"Masse glad i deg Mamma"







-Ida Kristine & co

2 kommentarer:

  1. Test test test... hehe

    SvarSlett
  2. Kjære Hege og dere andre jenter.Tusen takk for en fantastisk blogg.Dere formidler opplevelser,refleksjoner og observasjoner på en strålende måte,jeg koser meg.Dere er i en helt annen verden enn til vanlig,iblant føles det sikkert som en annen planet.Det gir refleksjoner om forskjeller i verden,men også tanker,respekt og beundring for hvor flink folk er til å klare seg med det de har til rådighet.Lykke til inntil videre,klem fra tante Lise.Helsing tante Aud og onkel også.Me er her i byen pga eg ska på kontroll.Ska skriva meir når me heime att.

    SvarSlett