mandag 15. november 2010

Keep moving!

Det er malariatid og Heges nye motto er: Keep moving! (oppfunnet av Mariel).

I dag var vi tidlig oppe og klar for vår første dag på sykehuset. Sjefen av den norske skolen fulgte oss for å vise veien første dagen. Da vi kom til porten utenfor sykehuset kan man trygt si at det var lang lang rekke av både store og små.. Vi møtte på det som i Norge kalles Poliklinikk, men etter litt om og men og venting viste det seg at Dr. Harison som vi skulle møte var på landsbyga.

Dr. Harison (vår ansvarsperson/kontaktperson her) kom forresten innom oss en tur etter at han var tilbake, men da i forbindelse med den loste casen vår (eller Kristines..). Kristine har med andre ord ikke fått kofferten sin enda, så her går klærne på skift. Vi begynner imidlertidig å se lyset i tunnellen, ettersom Dr. Harison har påtatt seg oppgaven å få den i hus. I forhold til sykehuset så fortalte han oss at vi kommer til å lære mye (noe vi ikke tviler på), men han har ikke anledning til å ta i mot oss før onsdag ettermiddag, da han skal et ærend i hovedstaden (Tana) til i morgen og onsdag formiddag er det valg av ny grunnlov her. Vi håper og krysser alt vi har for at Kristine skal få sin kjære koffert igjen! Sjefen på den norske skolen og en gasser (som for øvrig snakker norsk, engelsk, fransk og gassisk) har vært veldig hjelpsomme her. En stor takk til dem.

Digresjon: Dr. Harison synes å være en alletiders mann! Han var veldig imøtekommende, hyggelig og humørfylt:) Han skrattlo for eksempel av den enkle krussedulløse signaturen til Kristine, da hun undertegnet en fullmakt for at han skulle kunne hente kofferten for henne.

Vi har ellers i dag også hatt en rolig dag. Etter at vi dro hjem fra sykehuset har vi kjøpt litt suvenirer og vært innom mange spennende butikker, men vi var tilbake til skolen kl. 13, da hushjelpen hadde laget middag + dessert. Vegetarmiddagen var kjempe god, hun er både flink og trygg i matveien - heldigvis! Alle lever enda:-D Da vi kom igjen hadde hun i tillegg redd opp sengene, vasket og brettet klærene.

                                                           På vei ned ene "handlegaten"

Alle er klare for mat etter en lang og varm dag (til tross for at klokken kun er ett).
Det er ikke hver dag man kommer til duk og dekket bord:)

                                                  Maten vi fikk servert. Ris og vegetargryte

En liten stund etter middag tok vi oss en tur på Volleyballbanen i hagen vår. Det gikk fort et par timer utenfor der med litt skriving og Alias i solen! (alt utenom volleyball som vi ikke har fått anskaffet enda). Trampolinen utenfor er for øvrig forbeholdt Mariel, da det ikke er noe god klaring ned til bakken..

Volleyballbanen like rundt hushjørnet hvor vi bor

Mariel med sine kunstner på den nokså lave trampolinen

Hege er forresten blitt en fri kvinne igjen og er veldig glad for å slippe å måtte snylte på andre når det gjelder penger. Takk til pappan til Hege som tok seg bryet (han hadde vel i grunn ikke noe valg..).

Morgendagen er enda ikke helt ferdig planlagt, men vi har i hvert fall ikke tenkt å holde oss innenfor husets fire vegger.

Ps: VEL OVERSTÅTT med farsdagen til alle våre fedre, Tore, Rolf Ivar, Trond Egil og Roald. Håper dere hadde en super dag!

Mange klemmer fra alle oss!

Hele gjengen samlet (med sine nye vesker) utenfor Den Norske Skolen

4 kommentarer:

  1. Hei Det er Tore
    takk for farsdaghelsing jeg følger med !
    kjempeblogg keep moving !
    Ida Har sendt deg mail på hotmail ang dine finanser må visst på facebook ser jeg
    PS. skøytebane til jobb idag 2 biler kjørt av veien de første 2 km

    SvarSlett
  2. Hei Hege-Katrin. Skal hilse fra pappa og si takk for farsdaghilsen. Har nett no spist litt marsipankake igjen (kl.er 2230) Deilig. Ute er det kaldt og litt glatt og litt regn.. jaja skikkelig vestlandsvær. Så flotte bilder dere har sendt på bloggen fortsett slik. Ellers kan jeg fortelle at din tante Aud ble mormor i morges til en gutt som skal hete Thomas. Stå på jenter, lån litt penger av Hege-Katrin mens hun enda har noe...haha Ha en god dag i morgen. Kos dere videre. Klem fra mamma May Britt.

    P.S. Henrik har parkert den gamle volvoen deres i garasjen.

    SvarSlett
  3. Hei! Høres ut som de stortrivs, Vil berre meddele at ingen her heime e misunnelig.. og eg følger hvertfall ikkje med på bloggen.. :-P
    kos dåkke masse videre og ikkje finn på nokke tull :) Klem Fra Mona!

    SvarSlett
  4. Det høres ut som om dere har det kjekt :-d godt å høre! I mangel på data blir det ikke på utfyllende svar fra meg foreløpig, men jeg leser alt dere skriver :-) ser ut som ting begynner å komme i orden - krysser fingrene for kristines koffert! Ikke lett å miste en kofferten - iallefall ikke en du har fått et nært forhold til etter å ha pakket den 3 uker :-p nå sitter jeg på helsestasjon for ungdom og venter på helsesøsteren jeg skal jobbe med. Så jeg er snart klar for å dele ut kondomer og snakke om sex ;-) kos dere, mine venner <3

    SvarSlett