tirsdag 16. november 2010

I like to moove it, moove it!

Dagen i dag har forsvunnet like fort som de andre. Vi var relativt tidlig oppe, spiste frokost før vi dro på sykkeljakt. Vi fikk ganske raskt leid hver sin sykkel (mot Mariel sitt førerkort) og tok avsted! Målet var den store innsjøen Andraikiba, som ligger ca. 7 kilometer vest for Antsirabè. Tiden fløy! Solen var faktisk ikke så aller verst i dag, eller den var jo varm siden Mariel ble ganske så rødmussen på hendene, til tross for at hun har skrytt på seg at hun aldri blir solbrent(skulle kanskje lånt faktor 50 av Hege, eller Hedge som de sier her). Vi fikk i ettertid vite at innsjøen var drikkevannskilden til Antsirabè, og da fikk vi litt bakoversveis. Rundt innsjøen satt det nemlig store mengder med folk som vasket klærne sine, men merkelig nok ingen som badet (eller vasket seg selv). Årsaken til at det ikke finnes noen badegjester der nå, er på grunn av en parasitt som visst nok kryper inn i deg og gjør skade på organene dine. I kolonitiden var det en svært populær badeplass for de rike franskmennene.
Sykkelturen var helt fantastisk deilig! Alle var storfornøyde med innsatsen og veiene var bare supre å sykle på. Det minner mye om Danmark, selv om man ikke skulle tro at veiene stort sett var beine strekninger og vannrette når vi egentlig syklet på fjelltur. Antsirabè ligger på ca. samme høydemeter som Hardangervidden i Norge!

Etter at vi hadde besøkt innsjøen tok vi et velfortjent stopp på en resturant like ved. Her fikk vi i oss mat og en del drikke (påfyll må man ha!).

Turen hjem gikk som et olja lyn! Nå hadde alle fått teken, bortsett fra Mariel som trådde så hardt at kjedet hoppet av. De andre kjørte imidlertid ifra henne nedover bakkene, da hennes rop om hjelp ikke akkurat ga ekko. Tyngdekraften var vel strengt tatt heller ikke på Mariel sin side ...

På veien stoppet vi på et "marked" der de solgte masse ulike krystaller (vi var i himmelen!). Der må vi garantert komme tilbake med lommeboken full. Madagaskar er nemlig kjent for sine krystaller.

Resten av ettermiddagen ble brukt til å handle inn middag, som til en forandring ble servert av Hege og Mariel. Godt var det! Kristine hadde for øvrig skrelt og kuttet opp grønnsakene. Det stod vegetarsaus med grønnsaker og pasta på menyen og ikke minst hushjelpens nydelige brødbakst! Som dere forstår så laget vi FAKTISK middag selv i dag, siden vi dro på sykkeltur og ikke visste når vi var tilbake igjen.

 Offroad langs kanten av Andraikiba

 Utsikten fra resturanten

 "Le lac!"



 Sykkeltur i solskinn

Klesvask i drikkevannet

Landskapet langs veien til Andraikiba


-Kristine og Mariel

4 kommentarer:

  1. Hei og Hå... er dere virkelig så sprek. Er det sant at min datter kan lage middag? Hun får herved fast jobb når hun kommer hjem. Dere er virkelig flink til å skrive og ta bilder. Det var et bildet i går der dere viser de fine veskene deres, si meg, kunne ikke se at Kristine hadde noen. Vi følger med dere og dette virker kjempe kjekt. Du Hege-Katrin.. har en koffert her full i gamle vesker som er dine. jaja, du får kanskje kaste noen av de når du kommer hjem eller kanskje gi de vekk til noen som ikke har. Ellers er alt ved det samme her. Henrik har startet bilen for å skjekke om den var ok i dag også, sauene og gjeitene og diverse andre dyr har fått mat. Tenker masse på dere..klem fra mamma May Britt.

    SvarSlett
  2. Hei Mariel og jentene:-)

    Skrev noe her i sted,men det tok turen, jeg er jeg er jo så flink til sånt...hehe,prøver igjen.

    Utrolig gøy å lese bloggen og se bilder:-)
    Kjekt at dere får oppleve litt annet enn bare jobbing der nede.
    Virker som dere har det gøy så langt og det blir sikkert litt blandede opplevelser underveis.

    Lørdag skal Tommy passe Lasse og jeg regner med at han okkuperer din plass i sengen.:-)Lykket til i ukene fremover og det blir kjekt å se deg igjen Mariel:-)

    Hilse jentene du er med.

    Klem fra Eva

    SvarSlett
  3. Heisann! Kjempekjekt å lese blogg og se bilder. Sitter her og humrer for meg selv :-)
    Jeg håper Kristines koffert snart er på plass og ønsker dere alle et fint opphold på Madagaskar. Kos dere! Masser klemmer fra Kristines mamma

    SvarSlett
  4. hei!
    for ett landskap...kameret mitt sulle virkelig vært der en tur.... tror virkelig dere koser dere. misunnelig? neida.......

    pass dere for parasitter å.... satser på at hege lager pizza når hu kommer hjem selv om jeg har lovet henne det....
    mvh hege sin kusine i vardane!!!

    SvarSlett